Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Dráma v supermarkete skončila tragicky, zahynuli štyria rukojemníci

Policajti evakuujú obyvateľov, ktorý bývajú pri obchode s kóšer potravinami na východe Paríža 9. januára 2015. Foto: TASR/AP

O život prišiel aj ozbrojený muž, ktorý v supermarkete niekoľko hodín zadržiaval bližšie nešpecifikovaný počet rukojemníkov.

Paríž 9. januára (TASR) - Najmenej štyria rukojemníci zahynuli pri policajnom zásahu v parížskom obchode s kóšer potravinami. O život prišiel aj ozbrojený muž, ktorý v supermarkete niekoľko hodín zadržiaval bližšie nešpecifikovaný počet rukojemníkov.

Britská televízia Sky News s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje informovala, že počas zásahu utrpeli vážne zranenia štyria ľudia, ktorí sú v kritickom stave.



Podľa BBC boli zranení dvaja policajti. Redaktor týždenníka Le Nouvel Observateur však vyslovil domnienku, že operácia v supermarkete sa ešte celkom neskončila, pretože policajti stále po niekom pátrajú v jeho okolí. Špekuluje sa, že by mohlo ísť o komplicov zabitého páchateľa.

Zásah v Paríži sa uskutočnil takmer simultánne s operáciou v obci Dammartin-en-Goele na severovýchode Francúzska, pri ktorej boli zabití dvaja islamskí teroristi, podozriví zo stredajšieho útoku na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo.

FRANCÚZSKY MASAKER MINÚTU PO MINÚTE: ONLINE: Dráma vo Francúzsku: Všetci útočníci sú mŕtvi

Rukojemnícka dráma v obchode na východe Paríža sa začala okolo 09.30 h SEČ. Stále sa nevie, koľko ľudí ozbrojenec zadržiaval. Počas oslobodzovacej operácie však z predajne vybehlo okolo desať ľudí, uviedla BBC.

Bližšie podrobnosti o zásahu ani udalostiach v supermarkete zatiaľ nie sú známe, keďže polícia celú oblasť vopred uzavrela. Z okolia obchodu sa podľa reportérov začali podvečer ozývať opakované silné výbuchy a streľba. Následne bolo vidieť, ako policajti vyvádzajú z obchodu oslobodených rukojemníkov.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Galský kohút trikrát zakikiríkal, atentátnici z Paríža sú mŕtvi

Úrady potvrdili, že muž, ktorý zajal rukojemníkov v supermarkete, je podozrivý aj zo štvrtkového zastrelenia policajtky na južnom predmestí Paríža. Ide o 32-ročného muža čiernej pleti menom Amedy Coulibaly. Polícia pátra aj po jeho komplicke, zapletenej v štvrtkovom útoku, 26-ročnej Hayat Boumeddiene.

K najnovšiemu dianiu vo Francúzsku sa okolo 20.00 h SEČ vyjadrí v televízii prezident Francois Hollande.