Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Stretnutie Putina s iránskym prezidentom preložili na neurčito

Na archívnej snímke iránsky prezident Ebrahím Raísí. Foto: TASR/AP

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov teraz informoval, že Putin sa na konferencii zúčastní prostredníctvom telemostu, avšak týmto spôsobom neabsolvuje žiadne bilaterálne rokovania.

Moskva 14. septembra (TASR) - Stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s novým iránskym prezidentom Ebráhímom Raísím odložili na neurčito po tom, čo sa šéf Kremľa v utorok odobral do domácej karantény vzhľadom na prípady nákazy koronavírusom v jeho okolí. Informovala o tom agentúra TASS.

Putin a Raísí sa mali stretnúť na okraj konferencie Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) v Dušanbe v druhej polovici tohto týždňa. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov teraz informoval, že Putin sa na konferencii zúčastní prostredníctvom telemostu, avšak týmto spôsobom neabsolvuje žiadne bilaterálne rokovania. S Raísím sa teda stretne pri inej príležitosti, dodal Peskov.

Putin je zaočkovaný ruskou proticovidovou vakcínou Sputnik V, ktorej druhú dávku dostal v apríli tohto roku.

Ruský prezident sa v pondelok zúčastnil na viacerých podujatiach. Stretol sa napríklad s ruskými paralympionikmi, zúčastnil sa na rusko-bieloruských vojenských cvičeniach a v Kremli prijal sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Na otázku novinárov, či mal Putin negatívny výsledok testu na koronavírus, odpovedal Peskov: "samozrejme, že áno".

Raísí sa ujal prezidentského úradu v Iráne začiatkom augusta.