Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Svedok rukojemníckej drámy: Ukrýval som sa v tesnej blízkosti vrahov

Foto: France 2

Pil priamo nado mnou, popísal Lepere sled udalostí počas bezprostrednej blízkosti jedného z útočníkov, vrahov z redakcie Charlie Hebdo. Videl som jeho tieň cez medzeru medzi dvierkami skrinky, dodal.

Bratislava (Teraz.sk) - Svedok rukojemníckej drámy vo Francúzsku, Lilian Lepere, sa v pondelok 12. Januára 2015 rozplakal počas svojho prvého rozhovoru pre francúzsku televíziu France 2.

Dvadsaťsedemročný grafický dizajnér strávil viac než 8 hodín skrytý v malej skrinke pod drezom v kuchynke v tlačiarenskej spoločnosti v Dammartin en Goele, zatiaľ čo jeho šéfa držali bratia Cherif a Said Kouachiovci ako rukojemníka.

„Tá skrinka nebola veľká, predstavte si priestor o veľkosti 70cm x 90cm a približne 50cm hlboký,“ spresňoval Lepere veľkosť skrinky, v ktorej sa skrýval. Zo svojho úkrytu posielal polícii esemesky, prvú však poslal svojmu otcovi s textom: „Som skrytý na prvom poschodí. Myslím, že zabili všetkých. Povedz polícii, aby zasiahli.“ Aj vďaka jeho pomoci polícia zaútočila.



Lepere moderátorovi podrobne popísal sled udalostí, keď si jeden z útočníkov hľadal niečo najesť alebo napiť hneď vedľa skrinky, v ktorej sa ukrýval. „Pil priamo nado mnou“, povedal skľúčene Lepere. „Videl som jeho tieň cez medzeru medzi dvierkami skrinky,“ dodal.

Mladý Francúz sa v relácii so slzami v očiach poďakoval svojmu šéfovi, vďaka ktorému prežil. Po ôsmich hodinách polícia zaútočila a zabila oboch páchateľov, čím ukončila tri dni hrôzy.