Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Pakistan žiada skončenie útokov bezpilotných lietadiel USA

Americké bezpilotné neviditeľné lietadlo Foto: TASR/AP Photo/Sepahnews

Pakistan uzavrel trasy na zásobovanie amerických jednotiek v Afganistane. Podľa komisie by však zásobovacie trasy nemali byť natrvalo uzavreté, ako to chcú mnohí Pakistanci.

Islamabad 20. marca (TASR) - Pakistanská parlamentná komisia požadovala dnes skončenie útokov amerických bezpilotných lietadiel v Pakistane.

Predseda komisie, ktorej úlohou je vytvoriť nový rámec pakistansko-amerických vzťahov, na schôdzi parlamentu tiež povedal, že Pakistan by mal požadovať bezpodmienečné ospravedlnenie sa Spojených štátov za letecký útok NATO z 26. novembra.

Pri nálete zahynulo 24 pakistanských vojakov. Vzťahy Pakistanu a USA sa v dôsledku tohto incidentu dostali na najnižšiu úroveň za celé roky.

Pakistan tiež uzavrel trasy na zásobovanie amerických jednotiek v Afganistane. Podľa komisie by však zásobovacie trasy nemali byť natrvalo uzavreté, ako to chcú mnohí Pakistanci.

Požiadavka na skončenie útokov bezpilotných lietadiel môže skomplikovať úsilie o zlepšenie zhoršených pakistansko-amerických vzťahov, konštatujú svetové agentúry AP a Reuters.