Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vo viacerých častiach Venezuely hlásili výpadky elektrickej energie

Pracovníčka počas výroby jednorázových ochranných rúšok v Caracase. Rúška šijú pre zdravotný personál a pracovníkov nemocnice v súvislosti so šírením pandémie koronavírusu. Foto: TASR/AP

Venezuelu v marci 2019 postihol vôbec najväčší výpadok elektriny v dejinách krajiny, ktorý trval týždeň.

Caracas 7. júla (TASR) - Nepravidelné výpadky dodávok elektrickej energie postihli v pondelok večer hlavné mesto Venezuely Caracas i niektoré ďalšie časti tejto latinskoamerickej krajiny. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Štátna spoločnosť Corpoelec, ktorá má na starosti dodávky elektrickej energie, na Twitteri napísala, že výpadok v systéme dodávok elektriny ovplyvnil zásobovanie energiou v niektorých častiach hlavného mesta i v autonómnych štátoch v stredozápadnej časti Venezuely.

Venezuelčania sociálnych sieťach nepravidelné výpadky potvrdili. Firma Corpoelec neskôr oznámila, že dodávky elektrickej energie boli obnovené na 90 percentách územia hlavného mesta.

Výpadky energie sú vo Venezuele časté, pripomína AP, a postihujú najmä štáty v západnej časti krajiny. Venezuelu v marci 2019 postihol vôbec najväčší výpadok elektriny v dejinách krajiny, ktorý trval týždeň.

Bývalí zamestnanci spoločností v oblasti elektrickej energie, experti a vedúci predstavitelia opozície venezuelského prezidenta Nicolása Madura obviňujú, že sa nedokáže postarať o rozvodovú sieť. Maduro však tvrdí, že výpadky sú útoky, ktoré majú za cieľ zbaviť ho moci.