Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vrah francúzskeho učiteľa dejepisu mal kontakt s džihádistom v Sýrii

Ľudia držia fotografiu zosnulého učiteľa dejepisu a geografie Samuela Patyho počas spomienkového pochodu v meste Conflans-Sainte-Honorine v utorok 20. októbra 2020. Stredoškolského učiteľa zavraždil 18-ročný islamista čečenského pôvodu dekapitáciou minulý piatok pred školou v meste Conflans-Sainte-Honorine, v ktorej učil. Polícia útočníka neskôr zastrelila. Foto: TASR/AP

Učiteľa zavraždil 18-ročný islamista čečenského pôvodu Abdoullakh Anzor priamo pred školou, v ktorej pedagóg učil.

Paríž 22. októbra (TASR) - Vrah francúzskeho učiteľa dejepisu Samuela Patyho mal kontakt s rusky hovoriacim džihádistom v Sýrii. Vo štvrtok to uviedol zdroj z okruhu vyšetrovania prípadu, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP.

K brutálnej vražde učiteľa Patyho došlo minulý piatok v meste Conflans-Sainte-Honorine v metropolitnej oblasti Paríža. Učiteľa zavraždil 18-ročný islamista čečenského pôvodu Abdoullakh Anzor priamo pred školou, v ktorej pedagóg učil. Mladík svojej obeti dlhým nožom oddelil hlavu od tela. Polícia útočníka neskôr zastrelila.

V Čečensku narodený mladík zavraždil učiteľa za to, že študentom v triede ukázal karikatúry proroka Mohameda v rámci seminára o slobode vyjadrovania.

Zo spoluúčasti na zločine je obvinených sedem ľudí, vrátane dvoch tínedžerov, ktorí útočníkovi pomohli pedagóga identifikovať.