Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Stovka ľudí prišla pred NR SR upozorniť na jedinečnosť rodiny

Na archívnej snímke je jeden z organizátorov podujatia Hrdí na rodinu Anton Chromík Foto: TASR/Martin Baumann

Na sebe mali oblečené tričká s nápismi ako Rodina je úžasná a výnimočná, Lebo deti sú naša budúcnosť. V rukách zas držali červené balóny.

Bratislava 30. júla (TASR) - Poukázať na to, že rodina je výnimočná a nič sa jej nevyrovná, prišlo dnes o 15.00 h pred Národnú radu SR v Bratislave odhadom približne 150 ľudí. Uskutočnil sa tu piaty ročník podujatia s názvom Hrdí na rodinu.



"Táto akcia je bez slov. Ukazuje radosť z detí a rodiny," uviedol jeden z organizátorov Anton Chromík. Medzi účastníkmi boli najmä mladé rodiny s deťmi. Na sebe mali oblečené tričká s nápismi ako Rodina je úžasná a výnimočná, Lebo deti sú naša budúcnosť. V rukách zas držali červené balóny.

Približne po 15.30 h sa účastníci začali presúvať smerom na Hlavné námestie, kde podujatie pokračovalo programom pre deti. Cestou sa k účastníkom pridávali ďalší ľudia. Organizátori nakoniec odhadli účasť na 400 až 500 ľudí.

"Cieľ podujatia sme naplnili prejavenou radosťou z toho najcennejšieho, čo máme, z rodiny. Rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti. Nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa nevyrovnajú rodine založenej manželstvom mužom a ženy," dodali organizátori.

Okrem tohto podujatia sa dnes v Bratislave uskutočnili ďalšie dve verejné zhromaždenia. A to Dúhový Pride Bratislava a protest proti nemu.