Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V sobotu sa začnú MS do 20 rokov. Slováci si pochutili na kapustnici

Na snímke slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zverenci Ernesta Bokroša, ktorí obhajujú bronz, odštartujú svoje zápolenie na šampionáte v nedeľu 27. decembra dôležitým súbojom proti Bielorusku.

Helsinki 25. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov už tradične netrávia koncoročné sviatky doma, ale v rôznych kútoch po svete, keďže práve v tomto čase sa konajú majstrovstvá sveta. Inak tomu nie je ani teraz, zverenci trénera Ernesta Bokroša oslávili Vianoce v Helsinkách, kde dostali tradičné štedrovečerné menu s kapustnicou, rybou a zemiakovým šalátom.




"Nezabudli sme ani na oblátky a nejaké koláče. Kuchár dostal tradičný slovenský recept na kapustnicu, takže sme sa o jej kvalitu nemuseli obávať. Keď nám zvládol spraviť dobrú filipínsky kuchár v Kanade, tak v Helsinkách to nemohol byť problém," povedal manažér SR "20" Roman Ulehla.

K vianočným sviatkom patrí rodinná atmosféra. Aj hráči by počas nich chceli byť so svojimi najbližšími, no kalendár Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodol, že práve na konci roka bojujú o medaily na šampionáte. Vlani si Slováci z MS odniesli senzačný bronz, bol pri tom aj kapitán súčasného výberu Christián Jaroš. "Na Vianoce by som bol určite rád doma s rodinou, no už som si na to zvykol. Na druhej strane som rád, že môže reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta," povedal obranca švédskej Luley.

Ešte bohatšie skúsenosti má tréner Bokroš. Na čele "dvadsiatky" pôsobí od roku 2011 a toto sú už jeho piate majstrovstvá sveta v rade. "Už nemám malé deti, ale dospelých chalanov, takže o to je to jednoduchšie. Ťažšie je to možno iba pre manželku, ktorá sviatky strávi väčšinou doma. Chcem jej to vynahradiť po návrate, zobrať si dovolenku hneď po majstrovstvách sveta. Väčšinou to nerobím, ale teraz si asi zoberiem nejaké voľno," povedal.

Mladí Slováci si v piatok zatrénovali doobeda na suchu, poobede už zarezávali na ľade. Svoje zápolenie na šampionáte odštartujú v nedeľu 27. decembra o 15.00 h dôležitým súbojom proti Bielorusku. V základnej B-skupine, ktorá sa bude hrať v helsinskej Hartwall Aréne, sa ďalej stretnú s Českom, Fínsko a Ruskom. Z dvoch skupín postúpia do vyraďovacej fázy štyri najlepšie tímy, piate si medzi sebou zahrajú o zotrvanie v elitnej divízii.

Slovenský hokejový výber do 20 rokov po štedrej večeri v Helsinkách
Foto: teraz.sk/Facebook SZĽH