Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Vyzdvihli 400-600 kusov ľudských pozostatkov, celé telo ani jedno

Vrtuľník letí nad troskami dopravného lietadla neďaleko obce Seyne-les-Alpes, ktoré sa zrútilo vo francúzskych Alpách v utorok dopoludnia 24. marca 2015. Foto: TASR/AP

Z havarovaného letu spoločnosti Germanwings, ktorý sa v plnej rýchlosti roztrieštil v neprístupnej časti francúzskych Álp, bolo doteraz vyzdvihnutých 400 až 600 kusov ľudských pozostatkov.

Paríž/Brusel 27. marca (TASR) - Francúzska polícia dnes uviedla, že z havarovaného letu spoločnosti Germanwings, ktorý sa v plnej rýchlosti roztrieštil v neprístupnej časti francúzskych Álp, bolo doteraz vyzdvihnutých 400 až 600 kusov ľudských pozostatkov, ale celé telo nenašli žiadne. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA) dnes vyzvalo na dôkladné vyšetrenie utorňajšej civilnej havárie lietadla Germanwings. "Záujmom leteckej bezpečnosti najlepšie poslúžia úvahy urobené vo svetle komplexných a úplných informácií a pochopenia akejkoľvek nehody, alebo záležitosti týkajúcej sa bezpečia či bezpečnosti," citovala z vyhlásenia IATA agentúra Reuters. IATA dodala, že dôkladné vyšetrenie havárie je pilierom bezpečného výkonu leteckého priemyslu.


Európska agentúra pre bezpečnosť letectva (EASA) dočasne odporučila leteckým spoločnostiam, aby zabezpečili, že majú vždy v pilotnej kabíne najmenej dvoch členov posádky. Toto odporúčanie prijala "na základe dostupných informácií o nehode letu (Germanwings) a doterajších výsledkov technického vyšetrovania", citovala z jej vyhlásenia agentúra DPA.