Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Karlova Ves a Dúbravka evidujú mnoho záujemcov o pomoc pri testovaní

Ilustračné foto. Foto: TAR - Erika Ďurčová

Testovanie je súčasťou opatrení, ktoré prijal vo štvrtok ústredný krízový štáb a ktoré majú zabrániť šíreniu pandémie COVID-19 a kolapsu zdravotníctva.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Bratislavská Karlova Ves eviduje záujem 70 dobrovoľníkov, ktorí sa prihlásili na výzvu, aby prišli pomôcť pri organizácii plošného testovania na nový koronavírus.

„Takisto už je prihlásených 25 pracovníkov miestneho úradu,“ uviedol pre TASR hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes v súvislosti s prípravou testovania plánovaného v dňoch 30.10. – 1.11 a 6.11. – 8.11.

„Veľa zamestnancov miestneho úradu je, žiaľ, v rizikovom veku, prípadne by účasť na testovaní mohla byť rizikom vzhľadom na ich zdravotný stav, inak by bol počet prihlásených zamestnancov vyšší," povedal. Priznal, že mestská časť verí v prihlásenie ďalších dobrovoľníkov, odhaduje, že bude potrebovať približne 200 pomocníkov pri organizačnom zabezpečení testovania.

V rovnaký deň ako Karlova Ves zverejnila výzvu aj Dúbravka. „Zatiaľ máme prihlásených približne 60 dobrovoľníkov," informovala TASR hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Výzvu pre svojich obyvateľov, aby pomohli samosprávam počas testovania na odberných miestach, zverejnili aj ďalšie samosprávy, vrátane najväčšej mestskej časti hlavného mesta Petržalky.

Celoplošné testovanie sa po pilotnom testovaní, ktoré prebieha v piatok a tento víkend na Orave a v okrese Bardejov, uskutoční v závere októbra a začiatkom novembra. Testovanie je súčasťou opatrení, ktoré prijal vo štvrtok ústredný krízový štáb a ktoré majú zabrániť šíreniu pandémie COVID-19 a kolapsu zdravotníctva.