Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

REFERENDUM: Hlasovanie je neplatné, účasť dosiahla len 21,41 percenta

Na snímke volič počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 Foto: TASR/Milan Drozd

Údaje vyplývajú z neoficiálnych výsledkov referenda, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Bratislava 8. februára (TASR) - Referendum iniciované Aliancou za rodinu je neplatné. Po sčítaní hlasov zo všetkých 4942 okrskov dosiahla účasť len 21,41 percenta. Na platnosť plebiscitu je však potrebné, aby prišla hlasovať nadpolovičná väčšina všetkých oprávnených voličov. Údaje vyplývajú z neoficiálnych výsledkov referenda, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Foto: volbysr.sk


Na otázku, či občania súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou, odpovedalo 94,50 percenta zúčastnených kladne. Za to, aby sa homosexuálom neumožnili adopcie detí, sa vyjadrilo 92,43 percenta hlasujúcich a k tomu, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania, sa priklonilo 90,32 percenta občanov.

Foto: volbysr.sk


Na referende sa v sobotu (7.2.) zúčastnilo 944.674 občanov, ktorí odovzdali 944.209 hlasovacích lístkov, z toho 6074 neplatných. Celkovo je v zozname oprávnených voličov zapísaných 4.411.529 ľudí.

Reakcie politikov na referendový deň nájdete v tejto správe.


Foto: volbysr.sk