Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vo firme Matovičovcov prebehla razia

Na snímke sídlo regionPress Trnavsko v Trnave v stredu 12. augusta 2015. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V budove sa nachádzalo šesť policajtov a dvaja znalci.

Bratislava/Trnava 12. augusta (TASR/Teraz.sk) - Národná kriminálna agentúra dnes prišla do centrály firmy Igora Matoviča regionPress v Trnave. Podľa informácií zverejnených na portáli hn.hnonline.sk tam policajti prehľadali priestory a zhabali mu servery s dátovými súbormi.

"Akcia je uskutočnená na príkaz špeciálnej prokuratúry, v budove sa nachádza šesť policajtov a dvaja znalci. Informáciu uverejnil jeden zo zamestnancov Matovičovej firmy na Facebooku," napísal portál hn.hnonline.sk.

Pre portál aktuality.sk zásah vysvetlil šéf Národnej protikorupčnej jednotoky Robert Krajmer: „Boli sme tam zaisťovať účtovníctvo,” povedal. Portál dáva zásah do súvislosti s kauzou nahrávky medzi Igorom Matovičom a niekdajším prezidentským kandidátom Radoslavom Procházkom. Témou ich rozhovoru mala byť inzercia bez bločka. Potrebné dokumenty si polícia mala vyžiadať od oboch strán kontroverznej nahrávky – teda od Procházku, aj od rodinnej firmy Matovičovcov.

"Konateľ regionPRESS tvrdil, že budú vo všetkom súčinní. Keďže sa však zjavne do dnešného dňa nedohodli, polícia zvolila toto riešenie a po doklady prišla s príkazom prokurátora," píše portál aktuality.sk.



Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič vidí za dnešnou policajnou raziou v jeho rodinnej firme regionPRESS v Trnave pokus o šikanovanie za nahrávku s predsedom Siete Radoslavom Procházkom. Na nahrávke sa hovorí o platení inzercie bez bločku. Matovič naznačil, že Procházka v dnešnej razii môže mať prsty.



Predseda strany Sieť Radoslav Procházka nemá nič s dnešnou policajnou akciou v rodinnej firme lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPress v Trnave. "O zásahu v niekdajšej firme poslanca Matoviča som sa dozvedel z médií, dôvod zásahu nepoznám a ani ma nezaujíma," uviedol pre TASR Procházka. Zároveň potvrdil, že vyšetrovateľom v súvislosti s kauzou nahrávky o platení inzercie bez bločka poskytol všetku súčinnosť, ktorú poskytnúť vedel.



Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka vysvetlil, že vyšetrovateľ NAKA začal v júni tohto roku trestné stíhanie vo veci zločinu skrátenia dane a poistného.



“V súvislosti s prípadom polícia opakovane vyzvala konateľa obchodnej spoločnosti na vydanie vecí dôležitých pre trestné konanie. Konateľ veci dobrovoľne nevydal, preto prokurátor vydal príkaz na vydanie a uchovanie počítačových údajov a vykonanie prehliadky iných priestorov, čo dnes polícia zrealizovala,” priblížil Slivka.