Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Uherský Brod schválil pomoc pozostalým až do výšky pol milióna korún

Ľudia kladú sviečky a kvety počas pietnej spomienky pri reštaurácii Družba, v ktorej včera 62-ročný muž zastrelil osem ľudí a seba, 25. februára 2015 v Uherskom Brode. Všetky obete pochádzali zo Zlínskeho kraja, kde leží aj malé mesto Uherský Brod, len 30 kilometrov od Slovenska. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Uherský Brod tiež vyhlásil verejnú zbierku na pomoc pozostalým a zriadil aj účet v banke, kam môžu záujemcovia posielať peniaze.

Uherský Brod 25. februára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo Uherského Brodu schválilo dnes poskytnutie finančnej výpomoci pozostalým po obetiach, ktoré v utorok v reštaurácii Družba zastrelil Zdeněk K. Zastupiteľstvo splnomocnilo mestskú radu, aby operatívne vyplatila sumy až do výšky pol milióna českých korún (18.200 eur).

Mesto o tom informovalo na svojich webových stránkach, napísal spravodajský portál Novinky.cz.

Uherský Brod tiež vyhlásil verejnú zbierku na pomoc pozostalým a zriadil aj účet v banke, kam môžu záujemcovia posielať peniaze. Zbierka bude ukončená 30. apríla 2015.

Streľbu v obľúbenej reštauráciu Družba v Uherskom Brode, iba 30 kilometrov od Slovenska, neprežilo v utorok v čase obeda celkovo osem ľudí - sedem mužov vo veku 27-66 rokov a jedna 43-ročná žena. Úrady ich totožnosť stále nezverejnili. Jednu ženu, účtovníčku reštaurácie, previezli s ťažkými strelnými poraneniami do nemocnice v Uherskom Hradišti. Teraz by už mala byť mimo ohrozenia života. Útočník Zdeněk K. sa nakoniec sám zastrelil, pripomenul portál Novinky.cz.