Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Grécko doručilo zoznam reforiem, podľa Európskej komisie je dostatočný

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Grécky minister financií Janis Varufakis doručil zoznam šéfovi Euroskupiny Jeroenovi Dijsselbloemovi, Európskej komisii, Medzinárodnému menovému fondu a Európskej centrálnej banke.

Atény/Brusel 24. februára (TASR) - Grécka vláda v noci nadnes okolo polnoci predala veriteľom požadovaný zoznam reforiem. Dnes to v Bruseli uviedla Európska komisia (EK). Ešte dnes popoludní by podľa doterajšieho harmonogramu mali ministri financií prostredníctvom telefonickej konferencie diskutovať o tom, či schvália predĺženie finančnej pomoci pre Atény. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

EK považuje podľa zdroja z Komisie zoznam gréckych reforiem za dostačujúci. "Podľa názoru Komisie je zoznam dostatočne obsiahly a môže byť dobrým východiskom pre úspešné dokončenie hodnotenia," povedal dnes zdroj z EK pre Reuters. "Optimizmus vzbudzuje predovšetkým silná angažovanosť v boji s daňovými únikmi a korupciou."

Grécky minister financií Janis Varufakis doručil zoznam šéfovi Euroskupiny Jeroenovi Dijsselbloemovi, Európskej komisii, Medzinárodnému menovému fondu (MMF) a Európskej centrálnej banke (ECB). Predložením zoznamu splnila grécka vláda prvý predpoklad pre predĺženie finančnej pomoci.

Prečítajte si: