Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ONLINE: Ako si užívame prvý deň Nového roka 2016

Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv 1. januára 2016 na Hlavnej ulici v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

Sledujete spolu s Teraz.sk začiatok Nového roku 2016.

Bratislava 31. decembra (Teraz.sk) - V prvý deň roka 2016 prináša Teraz.sk Novoročný ONLINE. V ňom vám prinášame udalosti posledných hodín roku 2015, pozrieme sa na oslavy Silvestra a nebudú chýbať ani udalosti, ktoré odštartujú rok 2016.

Oslávte Silvestra a Nový rok spolu s nami.

Chcete sa podeliť o svoje oslavy Nového roku s nami? Pošlite nám fotografie alebo videá z toho, ako sa chystáte na Silvestra a ako oslávite Nový rok. Naša adresa je teraz@tasr.sk.


19.14
Viacerí Slováci strávili prvý deň roku 2016 na lyžiach. Takto vyzerala prvá tohtoročná lyžovačka na Jahodnej.


18.42
Mrazivé počasie v severnej polovici stredného a východného Slovenska pokračuje. Meteorológovia varujú, že v noci tam môže byť mínus 15 až 17 stupňov Celzia. Nový rok priniesol zimu aj do hlavného mesta.
Prvý sneh túto zimu napadol v Bratislave na Nový rok v piatok 1. januára 2016. Na snímke vločky snehu sú na liste a tráve.
Foto: TASR/Michal Svítok

17:17
Od 1. januára začalo platiť viacero legislatívnych zmien. Pozrite si ich prehľad.

16:11
Takto vítali Nový rok čitateľky Janka a Majka.
Foto: Teraz.sk

Foto: Teraz.sk


15:40
Pri príležitosti 23. výročia vzniku Slovenskej republiky dnes vypálili vojaci na Tyršovom nábreží v Bratislave 20 delostreleckých sálv. Novoročné salvy sa v hlavnom meste ozvali o 14.00 h popoludní.

14:35
Prezident Kiska vo svojom novoročnom príhovore osobitne pozdravil tých, ku ktorým minulý rok nebol priaznivý. Chorým ľuďom, ľuďom v núdzi, opusteným a tým, ktorých minulý rok postihlo nešťastie osobitne želá, aby tento rok bol pre nich šťastnejším, ako bol rok minulý.
Na snímke prezident SR Andrej Kiska.
Foto: TASR/Jakub Kotian


13:35
Nový rok niektorí ľudia strávili v nemocniciach kvôli zraneniam zo silvestrovských osláv. V príjmovej ambulancii chirurgickej kliniky Fakultnej nemocnice v Trenčíne ošetrili počas silvestrovskej noci a novoročného rána 50 pacientov, deväť z nich museli v nemocnici hospitalizovať.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Jozef Ďurník




12:43
Toto si do roku 2016 prajú Trnavčania.


11:42
Dopravné nehody po silvestrovskej noci môže spôsobiť únava. Vodiči by nemali na Nový rok podceniť následky požitia alkoholu. Hoci ho už v krvi nemusia mať, za volantom ich môže zradiť bolesť hlavy, únava či nesústredenosť.
Pálenica vo Veĺkej Tŕni sa nachádza medzi tokajskými pivnicami. Páleničiarska sezóna je v týchto dňoch v plnom prúde. Výlisky z hrozna prevládajú medzi ovocím, ktoré pestovatelia premieňajú na tekutú formu. Miestnou špecialitou je dulovica z plodov duly, ktorá sa vyznačuje výnimočnou arómou. Dostatok slnka v tomto roku slnka sa prejavil aj na vyššej cukornatosti plodov. Na snímke majiteľ pálenice Martin Puzder ochutnáva vypálený destilát.
Foto: TASR - Roman Hanc


10:49
V bratislavskej Nemocnici svätého Cyrila a Metoda sa 58 minút po polnoci narodilo prvé dieťa nového roka. Volá sa Mariana, váži 2670 gramov a meria 47 cm. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

Do nemocnice 25-ročnú druhorodičku priviezla záchranka. "Pôrod bol spontánny, rýchly a bezproblémový. Matka aj dieťa sú v poriadku," spresnila hovorkyňa. Prvé dieťa nového roka v Bratislave navštívi dnes o 14.00 h aj primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Ilustračné foto.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


10:40
Hasiči absolvovali počas posledných 24 hodín takmer 110 výjazdov. Najčastejšie zasahovali pri požiaroch (68-krát), boli vyslaní k 22 technickým zásahom a 17. dopravným nehodám.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Michal Svítok


7:30
Obyvatelia Slovenska si 1. januára pripomínajú Deň vzniku SR. V roku 2016 pripadá 1. január na piatok. V dôsledku rozdelenia Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky (ČSFR) na dva samostatné štáty - Českú republiku (ČR) a Slovenskú republiku (SR) - vznikla 1. januára 1993 samostatná SR, keď na spoločnej schôdzi vlády SR a Národnej rady SR prijali poslanci vyhlásenie k vzniku nezávislej Slovenskej republiky.

1. januára 2016


3:00
Svetové ohňostroje 2016 vo svete.


2:25
Nový rok privítali aj v Londýne


2:00
Ohňostroj nad Váhom


1:30
Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv 1. januára 2016 na Hlavnej ulici v Košiciach.
Foto: TASR/Milan Kapusta


1:10
Ohňostroj v Bratislave


00:49
Teraz.sk Vám prináša výber fotografií z osláv Nového roka 2016 na Slovensku. Galériu aktualizujeme.


00:00
Slovensko víta rok 2016. V mene redakcie Teraz.sk Vám prajeme úspešný a šťastný Nový rok.
Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv 1. januára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


31. decembra 2015

23:10
Nový rok privítali aj v Rusku.


22:45
Rozlúčka s rokom 2015 a očakávanie nového roka prebieha v centre Bratislavy zatiaľ bez problémov.
Na snímke Bratislavský hrad vo farbách trikolóry v Bratislave, 31. decembra 2015. Takouto formou sa predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini rozhodol pripomenúť si 23. výročie vzniku Slovenskej republiky.
Foto: TASR/Michal Svítok


22:10
Oslava Nového roka v japonskom Tokiu.


21:40
Silvester v Hong Kongu.


21:20
Ind zapaľuje petardy na ulici počas osláv príchodu nového roka v Bombaji 1. januára 2016.
Foto: TASR/AP


20:55
Na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí v Bratislave začal novoročný program.



19:35
Z ohňostroja sa už mohli tešiť aj deti v Trnave. Pozrite si fotogalériu.


18:55
Pozrite sa, ako vítali nový rok na Novom Zélande a v Austrálii.



18:04
Žena fotí mobilným telefónom ohňostroj počas osláv nového roka v blízkosti demilitarizovanej zóny na hraniciach medzi Severnou a Južnou Kóreou v juhokórejskom Padžu, 1. januára 2016.
Foto: TASR/AP


17:40
Ľudia vypúšťajú balóny počas osláv nového roku v Tokiu, 1. januára 2016. Japonci oslavujú začiatok nového roku 2016, ktorý je rokom opice v japonskom zverokruhu.
Foto: TASR/AP


16:53
Najväčšie austrálske mesto Sydney privítalo dnes nový rok 2016 tradične veľkolepým ohňostrojom. Oslavy sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, avšak voči mestu nebola zaregistrovaná žiadna konkrétne teroristická hrozba, uviedla agentúra DPA.

14:50
Krstom snehovej vločky a slávnostným sľubom inštruktorov sa dnes na Štrbskom Plese rozlúčili so starým rokom a zároveň privítali novú zimnú sezónu i nový rok 2016.
Takéto veľké snehové vločky dnes padali v Bánovciach nad Bebravou.
Foto: Marika


14:24
Neodmysliteľnou súčasťou konca kalendárneho roka v slovenskej metropole je tradičný Silvestrovský beh cez bratislavské mosty. Jeho 10,3-kilometrová trasa zahŕňala Prístavný most, Most Apollo, Most SNP a Most Lafranconi.

Prihlásilo sa na neho 920 účastníkov z 13 krajín.

13:25
Novoročné predsavzatia si dáva asi len tretina Slovákov.
Predsavzatia, ktoré si Slováci plánujú dať, sa týkajú predovšetkým zdravia a zdravého životného štýlu.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Henrich Mičovič

13:07
Každý, kto sa lúči so starým rokom a víta nový s pohárom v ruke a na druhý deň sa chystá na svah, mal by si dať pozor na zostatkový alkohol, ktorý sa v tele môže udržať aj na ďalší deň.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Milan Kapusta

12:30
Ako prvé privítali Nový rok ostrovné štáty Kiribati a Samoa. Nový rok sa začal o 11.00 h SEČ na Kiritimati, najvýchodnejšom koralovom atole štátu Kiribati, ktorý sa rozprestiera v dĺžke vyše 4500 kilometrov v troch časových pásmach.
Ilustračné foto
Foto: TASR

11:45
Magistrát hlavného mesta účastníkom dnešných osláv doporučuje, aby to nepreháňali s pitím. Na webovej stránke magistrátu uverejnili sedmoro odporúčaní na to, aby ste si Silvestra mohli poriadne užiť.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Milan Kapusta

11:24
Šťastný nový rok vám prajú redakcie Tablet.TV a Teraz.sk!

11:08
Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák ponúkol na Silvestra pár neformálnejších momentiek zo služobných ciest.

Celý rok sa tu s vami snažím deliť o zaujímavé a informatívne postrehy a zábery z mojej každodennej práce. Posledný deň...

Zveřejnil(a) Miroslav Lajčák dne 31. prosinec 2015

10:46
Ak prelom rokov strávite na horách, buďte opatrní. V najvyšších polohách Vysokých, Západných aj Nízkych Tatier pretrváva malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Podľa Mareka Biskupiča zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby predstavuje momentálne vyššie riziko ako pád lavíny riziko pošmyknutia alebo zakopnutia na tvrdom, zľadovatenom teréne.

10:33
Do nového roka na Facebooku zavinšoval aj predseda SNS Andrej Danko.

Želáme všetkým krásneho a veselého Silvestra a šťastný budúci rok! Nech sa Vám darí!

Zveřejnil(a) Andrej Danko dne 30. prosinec 2015


10:25
Lekárske pohotovostné služby budú počas silvestrovskej noci a na Nový rok posilnené v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Štefan Puškáš

10:14
Predseda KDH Ján Figeľ si na Facebooku zaspomínal na všetkých, ktorí nás v roku 2015 opustili i na tých, ktorí na svet prišli.

Končí sa starý rok... Spomínam s úctou na tých, čo počas roka spomedzi nás odišli na večnosť. A nech rastú v láske a pre lásku tí, ktorí v tomto roku medzi nás prišli! Vďaka za všetko dobré, priatelia!

Zveřejnil(a) Ján Figeľ dne 30. prosinec 2015

10:08
Silvestrovská noc sa dá príjemne prežiť aj bez väčšej dávky alkoholu. Poukazuje na to riaditeľ bratislavského Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica. Dospelým odporúča, aby pili symbolicky, maximálne dve deci vína či poldeci tvrdého alkoholu.
Ilustračné foto
Foto: TASR/František Iván

9:52
Bratislavské nemocnice a ústavy pripravili počas Silvestra a Nového roka pre svojich pacientov špeciálne menu.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Milan Kapusta

9:36
Akokoľvek budete tráviť Silvester, poriadne sa oblečte. Posledný deň roka poznačí veľmi studený vzduch, bude chladno a jasno.

9:25
Hasiči a záchranári zasahujú počas novoročných osláv často pre pyrotechniku a alkohol. Počas vlaňajšieho Silvestra mali výjazdy k 62 požiarom, na Nový rok k 56.
Ilustračné foto
Foto: TASR/Milan Kapusta

9:10
Posledný deň roka môžete stráviť aj na horách. Silvestrovskú lyžovačku ponúka približne 20 slovenských stredísk.
Na snímke lyžiar na Chopku v lyžiarskom stredisku Jasná.
Foto: TASR/Andrej Galica

9:00
Silvester na Slovensku sa nezaobíde bez osláv a ohňostroja. V mnohých slovenských mestách okrem tradičných koncertov chystajú beh mestom, diskotéky, či rôzne túry. Prehľad osláv Silvestra nájdete TU.