Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Čierny deň pre Slovákov, zničený Kližan musel skrečovať zápas Sousovi

Slovenský tenista Martin Kližan si oblieva tvár vodou v zápase 2. kola mužskej dvojhry proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Kližana postupne chytali kŕče, po prehratom treťom sete zamieril do šatne a po strate podania v úvode štvrtého dejstva sa vzdal.

Melbourne 21. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Zápas proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi skrečoval za stavu 6:4, 6:7 (4), 4:6, 0:1 vo štvrtom sete.

"Od rána som sa necítil dobre, na raňajky som ani nemal chuť jesť. Počas zápasu som mal problémy s dýchaním, mal som stavy na odpadnutie, preto som to na začiatku štvrtého setu skrečoval," povedal Kližan pre Slovenský rozhlas.



Zverenec trénera Martina Damma mal duel dobre rozohratý, v druhom dejstve mal brejk k dobru, no Sousa si vynútil tajbrejk, vyrovnal na 1:1 na sety a prevzal opraty stretnutia do svojich rúk. Kližana postupne chytali kŕče, po prehratom treťom sete zamieril do šatne a po strate podania v úvode štvrtého dejstva sa vzdal.

Lacko prehral s Dimitrovom

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Napriek sympatickému výkonu podľahol desiatemu nasadenému Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi v štyroch setoch 3:6, 7:6 (10), 3:6, 3:6. Slovensko tak už na úvodnom podujatí veľkej štvorky nemá zastúpenie v mužskom singli, Martin Kližan v stredu skrečoval zápas s Portugalčanom Joaom Sousom.

Lacko mal v prvom sete duelu s Dimitrovom za stavu 3:3 k dispozícii brejkbal, Bulhar ho však odvrátil, v ďalšom geme prelomil súperov servis a úvodné dejstvo sa stalo jeho korisťou. Hneď na začiatku druhého setu Lacko stratil podanie, následne však kontroval rebrejkom a rozhodnutie napokon padlo až v dramatickom tajbrejku, v ktorom mal navrch druhý najlepší slovenský singlista. Tretí set získal vďaka rýchlemu brejku vo svoj prospech Dimitrov. Vo štvrtom dejstve síce Lacko vyrovnal z 1:3 na 3:3, koncovka však patrila vlaňajšiemu wimbledonskému semifinalistovi.

"S prehrou nemôžem byť spokojný. Nemyslím si, že v hre bol výrazný rozdiel, aj keď Dimitrov o niečo lepšie servoval i returnoval. Škoda, že som v prvom kole proti Argentínčanovi Maximovi Gonzalezovi nevyhral v štyroch setoch, dnes sa prejavila zostatková únava," povedal Lacko pre Slovenský rozhlas.

Lacko gratuluje súperovi k postupu.
Foto: TASR


Federer do 3. kola dvojhry

Britský tenista Andy Murray sa suverénnym spôsobom prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 2. kole si poradil s domácim Marinkom Matosevicom hladko v troch setoch 6:1, 6:3, 6:2. Ďalej ide aj druhý nasadený grandslamový rekordér Švajčiar Roger Federer, ktorý zdolal v štyroch setoch Taliana Simone Bolelliho.

Ďalej Berdych a Murray

Britský tenista Andy Murray sa suverénnym spôsobom prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 2. kole si poradil s domácim Marinkom Matosevicom hladko v troch setoch 6:1, 6:3, 6:2.

.
muži - dvojhra - 2. kolo:

Gregor Dimitrov (10, Bulhar.) - Lukáš LACKO 6:3, 6:7 (10), 6:3, 6:3
Joao Sousa (Port.) - Martin KLIŽAN 4:6, 7:6 (4), 6:4, 1:0 - skreč,
Kevin Anderson (14-JAR) - Ricardas Berankis (Lit.) 6:2, 6:2, 7: 6 (3)
Andy Murray - Marinko Matosevic (Austr.) 6:1, 6:3, 6:2
Richard Gasquet - James Duckworth (Austr.) 6:2, 6:3, 7:5
Marcos Baghdatis (Cypr.) - David Goffin (20-Bel.) 6:1, 6:4, 4:6, 6:0
Viktor Troicki (Srb.) - Leonardo Mayer (26-Arg.) 6:4, 4:6, 6:4, 6:0
Tomáš Berdych (7-ČR) - Jürgen Melzer (Rsk.) 7:6 (0), 6:2, 6:2
Roger Federer (2-Švajč.) - Simone Bolelli (Tal.) 3:6, 6:3, 6:2, 6:2,
.

Fotogalérie: Australian Open: Deň tretí

Slovenský tenista Martin Kližan odvracia úder Portugalčana Joaa Sousu v zápase 2. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR


Slovenský tenista Martin Kližan má kŕče v zápase 2. kola mužskej dvojhry proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský tenista Martin Kližan má kŕče v zápase 2. kola mužskej dvojhry proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Portugalčan Joao Sousa odvracia úder Slováka Martina Kližana v zápase 2. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský tenista Martin Kližan sedí na stoličke v zápase 2. kola mužskej dvojhry proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2015.
Foto: TASR/AP