Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. apríla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 3. apríla 2024 - 17.45 h.


Bratislava - Parlamentný brannobezpečnostný výbor žiada ministra vnútra o pravidelnú písomnú správu o vyšetrovaní kauzy Rozuzlenie, v ktorej boli obvinení aj riaditeľ Národného bezpečnostného úradu a bývalý šéf Slovenskej informačnej služby. Vyplýva to z uznesenia, ktoré poslanci schválili na stredajšom mimoriadnom zasadnutí.

Na archívnej snímke predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (SMER-SD).
Foto: TASR - Pavel Naubauer


Bratislava - Vláda vzala na vedomie informáciu o pretrvávajúcich bezpečnostných problémoch súvisiacich s vládnou sieťou Govnet. Materiál predložil vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák, ktorý má do 4. mája obnoviť nad vládnou sieťou bezpečnostný dohľad za súčinnosti ministra informatizácie Richarda Rašiho.

Na archívnej snímke vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Koaliční partneri vyjadrili v prezidentských voľbách podporu Petrovi Pellegrinimu. Informovali o tom lídri strán Smer-SD Robert Fico a SNS Andrej Danko na spoločnom tlačovom brífingu.

Na snímke vpravo prezidentský kandidát, predseda NRSR a predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini, uprostred predseda SNS a podpredseda NRSR Andrej Danko a vľavo predseda vlády SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico počas vyhlásenia koaličnej rady v centrále SNS 3. apríla 2024 v Bratislave.
Foto: TASR- Pavel Neubauer


Bratislava - Pri včerajšej dopravnej nehode pri obci Svinica v okrese Košice-okolie bol v jednom z vozidiel, ktoré sa zrazili, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Marek Eštok.


Bratislava - Neúspešný kandidát Ján Kubiš dá v druhom kole prezidentských volieb svoj hlas Petrovi Pellegrinimu. Svojich voličov zároveň vyzval, aby išli k voľbám a rozhodli sa, koho voliť podľa svojho vedomia a svedomia. Vie, že sú medzi nimi aj prívrženci Petra Pellegriniho, aj Ivana Korčoka.

Na archívnej snímke Ján Kubiš.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Peter Pellegrini so ziskom 51,1 percenta hlasov voličov. Jeho protikandidát Ivan Korčok by získal 48,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median SK. Zber dát sa konal od 28. do 31. marca na vzorke 1218 respondentov.

Na archívnej snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Bratislava - Z volebného modelu agentúry Ipsos vyplýva, že druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Ivan Korčok, získal by 50,1 percenta hlasov voličov. Petra Pellegriniho by volilo 49,9 percenta voličov. Zber dát sa realizoval od 30. marca do 2. apríla na vzorke 1057 respondentov. Volebný model vychádza z účasti na úrovni 48 percent.

Na archívnej snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok.
Foto: TASR Jaroslav Novák


Bratislava - Z prieskumu agentúry SCIO vyplýva, že druhé kolo prezidentských volieb by vyhral Ivan Korčok so ziskom 54,99 percenta hlasov voličov. Jeho protikandidát Peter Pellegrini by získal 45,01 percenta hlasov. Zber dát sa konal od 25. marca do 2. apríla na vzorke 1000 respondentov. Prieskum takisto ukázal, že 60 opýtaných povedalo, že zatiaľ nie je rozhodnutých, a 49 sa nezúčastní.


Bratislava - Opozičné Progresívne Slovensko vyzvalo ľudí zúčastniť sa druhého kola prezidentských volieb. Opakovane vyjadrilo podporu kandidátovi Ivanovi Korčokovi.

Na archívnej snímke poslanci Národnej rady (NR) SR z opozičného Progresívneho Slovenska (PS) zľava Beáta Jurík, Michal Truban, predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka, Lucia Plaváková a Tomáš Valášek.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - V hnutí Slovensko budú v druhom kole prezidentských volieb voliť Ivana Korčoka. Uviedol to predseda hnutia a poslanec parlamentu Igor Matovič.

Na archívnej snímke uprostred predseda hnutia Slovensko Igor Matovič a vedľa neho predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Strana Za ľudí a neúspešný kandidát na prezidenta Patrik Dubovský podporujú v druhom kole prezidentských volieb Ivana Korčoka. Spoločne o tom informovali na tlačovej konferencii.


Bratislava - Mimoparlamentné hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho.

Na archívnej snímke Boris Kollár (Sme rodina).
Foto: TASR Jakub Kotian


Bratislava - Ministerstvo zahraničných vecí informovalo, že Slovenská republika sa vlani zúčastnila na 16 zahraničných misiách, operáciách a ďalších aktivitách medzinárodného krízového manažmentu, v rámci ktorých pôsobilo 460 príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, Policajného zboru a civilných expertov.


Bratislava - Pred prezidentskými voľbami si treba skontrolovať platnosť občianskeho preukazu. S neplatným občianskym preukazom sa voliť nedá. Pokiaľ si volič práve vybavuje nový občiansky preukaz, môže sa preukázať potvrdením o jeho vybavovaní.


Kyjev - Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko by sa chcel opätovne uchádzať o funkciu hlavy štátu, keď to bude možné – po skončení vojny s Ruskom. Uviedol to v rozhovore pre katarskú televíziu al-Džazíra.


Praha - Bývalého českého prezidenta Miloša Zemana prepustili po troch týždňoch z nemocnice do domácej starostlivosti.

Na archívnej snímke Miloš Zeman.
Foto: TASR - František Iván


Varšava - Izraelský útok, pri ktorom v Pásme Gazy zahynuli humanitárni pracovníci vrátane poľského občana, a reakcia izraelskej vlády naň je skúškou solidarity preukazovanej v Poľsku Izraelu. Uviedol to poľský premiér Donald Tusk.