Ekonomika

Google v stredu predstaví skladací smartfón Pixel Fold

TASR, 6. mája 2023 14:00

Zástancom konceptu skladacieho smartfónu je aj spoločnosť Motorola, ktorá patrí do skupiny Lenovo, s modelom Razr.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Mountain View 6. mája (TASR) - Google potvrdil, že čoskoro uvedie na trh skladací smartfón. Na krátkom videu, ktoré spoločnosť zverejnila vo štvrtok (4. 5.), vidieť telefón, ktorý sa rozkladá na tablet. Smartfón s názvom Pixel Fold by mal byť predstavený v stredu 10. mája, keď sa v sídle koncernu uskutoční vývojárska konferencia Google I/O. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Lídrom v segmente skladacích telefónov je Samsung. Juhokórejský koncern má v ponuke dva modelové rady: jeden má po rozložení veľkosť tabletu, druhý je kompaktnejší a po rozložení je veľký ako bežný telefón. V posledných rokoch predstavili skladacie smartfóny aj čínske firmy. Medzinárodné operácie Huaweiu však zastavili sankcie USA a zariadenia od iných čínskych dodávateľov sú tiež dostupné skôr v malom počte, a to predovšetkým na čínskom trhu.

Zástancom konceptu skladacieho smartfónu je aj spoločnosť Motorola, ktorá patrí do skupiny Lenovo, s modelom Razr.

CNBC v apríli uviedla, že Pixel Fold bude mať po rozložení 7,6-palcový displej. To by znamenalo, že bude rovnako veľký ako konkurenčný Samsung Fold. Po zaklapnutí by sa mal dať používať 5,8-palcový displej na vonkajšej strane.

Google v posledných rokoch rozšíril podporu skladacích smartfónov vo svojom operačnom systéme Android. Experti však predpokladajú, že skladacie smartfóny zostanú v najbližších rokoch okrajovým segmentom trhu. Hlavným dôvodom je ich vysoká cena, keďže často stoja vyše 1500 eur.

Poradenská spoločnosť IDC očakáva, že predaj v tomto segmente tento rok stúpne o 50 % na 21,4 milióna skladacích telefónov. Celkovo sa však pravdepodobne predá viac ako 1,2 miliardy smartfónov. Do roku 2027 by mal predaj skladacích smartfónov vzrásť na 48 miliónov kusov ročne, čo by však stále predstavovalo len malý podiel na celkovom trhu so smartfónmi (1,37 miliardy).
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 18:02

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie
V januári a februári klesla podľa údajov think-tanku aktivita ruských spotrebiteľov po úprave o sezónne vplyvy o 0,2 %.

sk
včera 16:47

Li Čchiang: Rozvoj Tesly je príkladom čínsko-americkej spolupráce
Muskova vlastná spoločnosť sa pritom v Číne dostala do problémov. V januári Tesla zvolala v Číne viac ako 1,6 milióna elektrických vozidiel, aby opravila ich riadiaci softvér.

sk
včera 16:07

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete
Keďže počty cestujúcich vlani vzrástli, opäť to vyvolalo nový tlak na kapacitu letiska DXB, ktoré sa však nemôže rozširovať, pretože ho obmedzujú obytné štvrte a dve hlavné diaľnice.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac