Zahraničie

Google odmietol stiahnuť kontroverzné video o Mohamedovi

TASR, 15. septembra 2012 8:36

Google v stredu vyhlásil, že ponechanie videa na YouTube je v súlade s podmienkami používania internetových služieb portálu.

Foto: TASR/AP
San Francisco 15. septembra (TASR) - Spoločnosť Google v piatok odmietla žiadosť Bieleho domu, aby prehodnotila svoje rozhodnutie ponechať na YouTube kontroverznú upútavku k filmu, ktorý podnietil vlnu protiamerických protestov na Blízkom východe.

Internetová spoločnosť tvrdí, že video zablokovala v Indii a Indonézii po tom, čo tak učinila v stredu v Egypte a Líbyi, kde upútavka na film znevažujúci proroka Mohameda vyvolala masové demonštrácie a vyústila do útokov na americké veľvyslanectvá.

"Zamedzili sme prístup k videu v krajinách ako napríklad India a Indonézia, kde je [jeho distribúcia] ilegálna, a rovnako v Egypte a Líbyi vzhľadom na chúlostivú situáciu v týchto dvoch krajinách," hovorí spoločnosť, ktorá navyše zdôrazňuje, že stiahnutie klipu v týchto krajinách nie je reakciou na stupňujúci sa politický tlak.

Google v stredu vyhlásil, že ponechanie videa na YouTube je v súlade s podmienkami používania internetových služieb portálu.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 21:53

Skupina G7 vyzvala na prímerie v konfliktoch počas OH v Paríži
Skupinu siedmich najvyspelejších ekonomík sveta G7 tvoria USA, Británia, Nemecko, Francúzsko, Taliansko, Japonsko a Kanada.

sk
dnes 21:35

Zelenskyj chce predložiť Rusku mierový návrh
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zdôraznila, že zmrazenie konfliktu na Ukrajine v súčasnej situácii, keď cudzí vojaci okupujú ukrajinské územie, nie je odpoveďou.

sk
dnes 20:33

Pri výbuchu v Pásme Gazy zahynulo osem izraelských vojakov
Vo vojne dosiaľ zahynulo 306 príslušníkov izraelskej armády, uvádza AFP.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac