Zahraničie

Google odmietol stiahnuť kontroverzné video o Mohamedovi

TASR, 15. septembra 2012 8:36

Google v stredu vyhlásil, že ponechanie videa na YouTube je v súlade s podmienkami používania internetových služieb portálu.

Foto: TASR/AP
San Francisco 15. septembra (TASR) - Spoločnosť Google v piatok odmietla žiadosť Bieleho domu, aby prehodnotila svoje rozhodnutie ponechať na YouTube kontroverznú upútavku k filmu, ktorý podnietil vlnu protiamerických protestov na Blízkom východe.

Internetová spoločnosť tvrdí, že video zablokovala v Indii a Indonézii po tom, čo tak učinila v stredu v Egypte a Líbyi, kde upútavka na film znevažujúci proroka Mohameda vyvolala masové demonštrácie a vyústila do útokov na americké veľvyslanectvá.

"Zamedzili sme prístup k videu v krajinách ako napríklad India a Indonézia, kde je [jeho distribúcia] ilegálna, a rovnako v Egypte a Líbyi vzhľadom na chúlostivú situáciu v týchto dvoch krajinách," hovorí spoločnosť, ktorá navyše zdôrazňuje, že stiahnutie klipu v týchto krajinách nie je reakciou na stupňujúci sa politický tlak.

Google v stredu vyhlásil, že ponechanie videa na YouTube je v súlade s podmienkami používania internetových služieb portálu.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 20:33

Pri výbuchu v Pásme Gazy zahynulo osem izraelských vojakov
Vo vojne dosiaľ zahynulo 306 príslušníkov izraelskej armády, uvádza AFP.

sk
dnes 19:47

Desaťtisíce ľudí v Paríži protestovali proti krajnej pravici
Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových voľbách do Európskeho parlamentu.

sk
dnes 18:29

Západ odsúdil rozširovanie jadrového programu Iránu
MAAE pravidelne kontroluje hlavné jadrové zariadenia Iránu vrátane závodov na obohacovanie uránu, ktoré sú základom jadrového programu krajiny.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac