Ekonomika

Google ruší pre užívateľov v Číne svoju službu Google Translate

TASR, 3. októbra 2022 14:33

Podľa príspevkov na čínskych sociálnych sieťach používatelia hlásili, že prístup k službe už nemajú od soboty (1. 10.).

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Peking 3. októbra (TASR) - Americká spoločnosť Google prestala poskytovať na území pevninskej Číny svoju službu Google Translate. Išlo o jednu z mála ešte dostupných služieb Googlu v tejto krajine, kde je väčšina západných sociálnych sietí zablokovaná. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry AP.

Aplikácia a webová stránka Google Translate aktuálne zobrazuje všeobecný vyhľadávací panel a odkaz, ktorý presmeruje čínskych používateľov na svoju stránku v Hongkongu, ktorá je na pevnine zablokovaná.

Podľa príspevkov na čínskych sociálnych sieťach používatelia hlásili, že prístup k službe už nemajú od soboty (1. 10.). Pre čínskych užívateľov takisto nefunguje funkcia prekladu zabudovaná do prehliadača Google Chrome.

Americká technologická firma Google má s Čínou napäté vzťahy. V roku 2010 stiahla svoj vyhľadávací nástroj z čínskeho trhu po tom, ako sa prestala riadiť pravidlami cenzúry tamojšej vlády. Čína sa neskôr rozhodla zablokovať ďalšie služby Google, ako napríklad Gmail a Google Maps.

Medzi zakázané internetové stránky patria v Číne aj weby sociálnych sietí Facebook či Twitter. Čínske platformy musia dodržiavať prísne pravidlá a cenzurovať kľúčové slová a témy, ktoré úrady považujú za politicky citlivé, približuje AP.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 15:29

Takáč: Tzv. malá investícia môže pomôcť samosprávam pri eurofondoch
Oznámil, že agrorezortu sa podarilo na medzinárodnej úrovni presadiť malú investíciu cez Pôdohospodársku platobnú agentúru (PPA), ktorá sa bude môcť začať využívať od budúceho týždňa.

sk
dnes 15:27

Takáč: Farmári môžu žiadať o priame platby bez sankcií do 31. mája
Ministri v stredu podľa Takáča diskutovali s predstaviteľmi samospráv aj o bezodplatnom prevode pozemkov Slovenského pozemkového fondu (SPF) na samosprávy.

sk
dnes 15:21

Cena medi pokračuje v prudkom raste
Podľa prognózy Bank of America sa dopyt po medi v oblasti elektromobilov a dopravnom sektore v tomto roku zvýši približne o 5 %.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac