Slovensko

V máji sa končí oficiálna slovenská registrácia na Svetové dni mládeže

TASR, 28. mája 2016 9:50

Očakáva sa, že na akciu, na ktorú mladých pozval pápež František, príde okolo 5000 Slovákov.

Pápež František sa v nedeľu 26. júla 2015 vo Vatikáne prostredníctvom tabletu prihlásil na Svetové dni mládeže 2016. Foto: TASR/AP/Alessandra Tarantino
Bratislava 28. mája (TASR) - Mladí, ktorí sa chcú prihlásiť na Svetové dni mládeže (SDM) v Krakove, tak môžu učiniť už len do konca tohto mesiaca. Registrácia je k účasti na podujatí nevyhnutná. Očakáva sa, že na akciu, na ktorú mladých pozval pápež František, príde okolo 5000 Slovákov. Informuje o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

"SDM v Krakove budú veľkým podujatím, na ktoré len tak skoro nezabudneme. Už teraz vieme, že sa chystá niečo veľké, niečo, čo nemáme možnosť inak zažiť. Aj v samotnom Krakove, ale aj na slovenskom programe, ktorý chystáme v mestečku Skawina," uviedol vedúci centrálneho tímu SDM na Slovensku Ondrej Chrvala. Slovenská registrácia sa skončí v posledný májový deň, potom sa už bude dať registrovať len na oficiálnej poľskej webstránke SDM.

Záujemcovia vďaka registrácii získajú balíček pútnika, stravu, dopravu v Krakove, ubytovanie, voľné vstupy na slovenský program v Skawine, ako aj program SDM v Krakove a ďalšie výhody. Zaregistrovať sa dá prostredníctvom webovej stránky www.svetovednimladeze.sk.

SDM sú najväčším celosvetovým stretnutím mladých veriacich so Svätým Otcom. Organizátori očakávajú, že na ne príde okolo 2,5 milióna mladých ľudí. Konajú sa každé dva až tri roky, vždy v inej svetovej metropole.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Najnovšie články v rubrike

včera 20:24

Kaliňák v Budapešti upozornil na integráciu krajín západného Balkánu
Kaliňák podotkol, že vstup Slovenska do EÚ i NATO boli pre krajinu veľkým úspechom.

sk
včera 18:04

KDH namieta zmenu rozhodnutia o Rázsochách, chce odvolať Dolinkovú
František Majerský. Tvrdí, že nemocnica na Rázsochách mala základné predpoklady, aby sa v dohľadnej dobe mohla začať stavať.

sk
včera 17:50

Z. Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice po schválení vládou
Z. Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice po schválení vládou Opozičné KDH v piatok avizovalo iniciatívu na odvolanie ministerky.

sk

Najčítanejšie Slovensko

Téma TASR



Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac