Zahraničie

Majitelia nočného klubu v Bukurešti skončili po požiari vo väzbe

TASR, 3. novembra 2015 7:32

Požiar v klube Colectiv v Bukurešti vypukol v piatok počas pyrotechnickej šou, kde sa vtedy nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí. Zahynulo 31 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia.

Mladí ľudia odchádzajú z nočného klubu Colectiv v centre trojmiliónovej Bukurešti, v ktorom vypukol požiar v piatok večer 30. októbra 2015. Foto: TASR/AP
Bukurešť 3. novembra (TASR) - Rumunská polícia v pondelok neskoro večer vzala do väzby troch majiteľov nočného podniku, pri požiari ktorého v piatok zahynulo 31 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters.



Požiar vypukol v piatok približne o 22.00 h počas pyrotechnickej šou v klube Colectiv v Bukurešti, kde sa vtedy nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí.

Rumunská verejnosť podľa Reuters viní z tragédie miestne úrady, ktoré údajne vydávajú licencie na prevádzku nočných klubov bez toho, aby riadne preverili ich bezpečnostné opatrenia. Svoj hnev dávajú ľudia najavo na sociálnych sieťach pod heslom #CorruptionKills (Korupcia zabíja).

Po niekoľkohodinovom vypočúvaní prokuratúra oznámila, že vydala príkaz na umiestnenie troch majiteľov podniku Costina Mincua, Alina George Anastasescua a Paula Ganceu do väzby na najbližších 24 hodín. Stíhaní sú za zločin zabitia. Prokuratúra zároveň plánuje požiadať súd, aby väzbu predĺžil na 30 dní.

"Údaje a dôkazy svedčia o tom, že k požiaru došlo preto, lebo osoby spravujúce dané priestory povzbudzovali nadlimitné množstvo ľudí k vstupu do klubu, pričom jeho priestory neboli vybavené viacerými núdzovými východmi," píše sa v stanovisku prokuratúry. V podzemnom nočnom klube boli údajne iba jedny únikové dvere.

Majitelia podľa vyjadrenia prokuratúry dovolili, aby sa v interiéri konala pyrotechnická šou, pričom priestory klubu na to neboli uspôsobené. Nachádzali sa v ňom totiž horľavé izolačné materiály, ktoré majitelia použili pravdepodobne s cieľom znížiť náklady.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 14:39

Ruský súd zamietol odvolanie Kara-Murzu vo veci vyšetrovania otráv
Sťažnosť podali v súvislosti s dvomi pokusmi o otravu, ktoré Kara-Murza prežil v rokoch 2015 a 2017.

sk
dnes 14:36

V Grécku pozastavili stíhanie obvinených v kauze smrti migrantov
Proces sa konal v gréckom prístavnom meste Kalamata.

sk
dnes 14:35

Európski diplomati odobrili vznik Diplomatickej akadémie EÚ
Vyčlenený rozpočet pre program odbornej prípravy v období od 1. júla 2024 do 30. júna 2025 bude niečo vyše 1,7 milióna eur.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac