Ekonomika

Exportéri podpísali memorandum o spolupráci so Srbskom

TASR, 16. júna 2021 10:39

Výsledkom budúcej spolupráce a výmeny informácií má byť posilnenie vzájomných obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Srbskom.

Ilustračné foto Foto: PZ SR v Bratislave
Bratislava 16. júna (TASR) – Rada slovenských exportérov bude spolupracovať s Obchodnou a priemyselnou komorou Srbska. Organizácie v utorok (15. 6.) podpísali na konferencii Globsec v Bratislave memorandum o spolupráci.

Výsledkom budúcej spolupráce a výmeny informácií má byť posilnenie vzájomných obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Srbskom. „So Srbskom máme dlhodobé priateľské vzťahy a historické väzby. Vzájomný obchod má potenciál aj naďalej rásť a slovenským exportérom sa ponúkajú zaujímavé investičné možnosti v Srbsku napríklad v oblasti metalurgie alebo agropotravinárstva,“ uviedol predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Rada slovenských exportérov združuje viac ako 70 slovenských spoločností a viac ako 20 domácich aj medzinárodných partnerov, medzi ktorých už patrí aj Obchodná a priemyselná komora Srbska. Tá sídli v Belehrade a združuje všetky podnikateľské subjekty na domácom trhu. Venuje sa aj rozvoju medzinárodných partnerstiev a obchodu s cieľom podporiť svojich členov na zahraničných trhoch.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 20:10

Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu skĺzla pod 90 USD za barel
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni dosiahla do 19.11 h SELČ 89,93 USD (84,54 eura) za barel.

sk
včera 19:38

Inflácia v Kanade sa v marci mierne zrýchlila
Na druhej strane, potravinová inflácia sa spomalila. Ceny potravín vzrástli v marci medziročne o 3 %, zatiaľ čo v predchádzajúcom mesiaci rast dosiahol 3,3 %.

sk
včera 19:23

Poslanci ukončili rokovanie diskusiou o financiách pre samosprávy
Samosprávy majú vďaka navrhovanej legislatívnej zmene dostať do konca mája celú sumu dane z príjmov právnických osôb určenú na rok 2024.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac