Ekonomika

Exportéri privítali vyjadrenie R. Sulíka o ekonomickej diplomacii

TASR, 8. apríla 2021 14:10

Za posledných desať rokov sa podľa neho počet ekonomických diplomatov znížil z takmer 50 na menej ako 40 a je treba tento negatívny trend zvrátiť.

Na snímke zľava minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS), minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS), minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO), minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) a minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽaNO) počas prvého rokovania vlády SR v Bratislave 7. apríla 2021. Foto: TASR- Jaroslav Novák
Bratislava 8. apríla (TASR) – Rada slovenských exportérov privítala štvrtkové vyjadrenia ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) o zaradení reformy slovenskej ekonomickej diplomacie medzi priority rezortu. Ekonomická diplomacia a celkovo výkon zahraničnej politiky v ekonomickej oblasti je podľa rady dlhodobo podvyživený nielen finančne, ale aj personálne. Uviedol to predseda rady Lukáš Parízek.

"Rada slovenských exportérov ponúka pomocnú ruku Ministerstvu hospodárstva SR pri príprave a realizácii potrebných opatrení pre rozvoj ekonomickej diplomacie. K dispozícii je nielen naša členská báza, ale aj medzinárodní partneri a expertíza našich poradcov, z ktorých dvaja sú bývalí ministri hospodárstva," uviedol Parízek.

Za posledných desať rokov sa podľa neho počet ekonomických diplomatov znížil z takmer 50 na menej ako 40 a je treba tento negatívny trend zvrátiť.

Ministerstvo chce podľa Sulíka najmä nastaviť spoločné pravidlá, ciele a kľúčové indikátory pre všetkých ekonomických diplomatov. "To znamená rôzne ukazovatele, podľa ktorých budeme vedieť aj vyhodnotiť, či tí ekonomickí diplomati boli úspešní, alebo či chodili iba po recepciách vyjedať chlebíčky," povedal Sulík. Zmena by podľa neho mala nastať aj v rozmiestnení ekonomických diplomatov, keď sa ekonomické zastúpenie Slovenska nemusí nutne prekrývať s diplomatickým.

Prečítajte si aj:

8. apríla 2021 13:59

Platobná agentúra už nebude neprimerane blokovať platby žiadateľom
PPA bola oprávnená pozastaviť vyplácanie všetkých peňazí subjektu po zistení nezrovnalosti, a to až do dňa vyrovnania finančných vzťahov s platobnou agentúrou.

sk
8. apríla 2021 13:55

Ceny nehnuteľností v EÚ vzrástli vo 4. kvartáli najviac za 14 rokov
V medzikvartálnom porovnaní vzrástli ceny nehnuteľností v eurozóne o 1,4 %. V prípade celej Európskej únie dosiahol rast cien 1,3 %.

sk
8. apríla 2021 13:55

Britský online predajca zaznamenal v 1. polroku nárast zisku o 275 %
Spoločnosť ASOS uviedla, že jej očakávania za celý rok 2020/21 sa zvýšili v súlade s výkonom v 1. polroku, pričom výhľad do druhej polovice roka sa nezmenil.

sk
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 14:59

Tržby Lavazza Group v roku 2023 vzrástli o 13 %
Tržby spoločnosti v roku 2023 stúpli o 13 % a prvýkrát prekročili hranicu 3 miliárd eur. Čistý zisk klesol na 68 miliónov eur z 95 miliónov eur v roku 2022.

sk
dnes 14:56

Agentúra S&P potvrdila rating USA na úrovni AA+
Agentúra očakáva, že Federálny rezervný systém (Fed), ktorý plní úlohu centrálnej banky, bude zvládať výzvy spojené so znižovaním inflácie a zraniteľnosťou finančného trhu.

sk
dnes 14:21

Situácia vo švajčiarskej ekonomike sa v marci zhoršila
Analytici pritom predpovedali, že index zostane stabilný na úrovni 102 bodov.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac