Zahraničie

Google zakáže reklamy týkajúci sa konšpiračných teórií o pandémii

TASR, 18. júla 2020 6:57

Google povoľuje zverejňovať reklamy týkajúce sa pandémie COVID-19 iba určitým inštitúciám vrátane vládnych organizácií a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Na archívnej snímke z 17. júla 2006 zamestnanci Google kráčajú okolo nápasu v sídle spoločnosti v Mountain View. Foto: TASR/AP
San Francisco 18. júla (TASR) - Spoločnosť Google zakáže webovým stránkam a aplikáciám využívajúcim jej inzerčnú technológiu zverejňovať reklamy na "nebezpečný obsah", ktorý sa týka nepravdivých informácií o pandémii COVID-19 a ktorý je v rozpore s vedeckým konsenzom. Informovala o tom v sobotu tlačová agentúra Reuters.

Najväčší internetový vyhľadávač aktualizoval svoju firemnú politiku v čase, keď zdravotná kríza stále sužuje Spojené štáty a inzerčné giganty ako Google a Facebook sú pod nátlakom, aby konali viac proti šíreniu dezinformácií.

Medzi obsah, ktorému nie je povolené ťažiť z reklamy, patria vyvrátené konšpiračné teórie - napríklad, že nový druh koronavírusu bol vytvorený v čínskom laboratóriu ako biologická zbraň; že ho dal vyvinúť zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates; alebo že vírus je hoaxom, uviedol Google vo vyhlásení.

Google so sídlom v Kalifornii už predtým zakázal reklamy so škodlivým obsahom - napríklad na "zázračné" liečivá alebo protivakcinačné hnutie. Google tiež zakáže inzerentom vytvárať svoje vlastné reklamy, ktoré propagujú konšpiračné teórie súvisiace s koronavírusovou krízou.

Google povoľuje zverejňovať reklamy týkajúce sa pandémie COVID-19 iba určitým inštitúciám vrátane vládnych organizácií a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, a to so zámerom zabrániť aktivitám, ako je obohacovanie sa na zdravotníckych pomôckach.

Prečítajte si aj:

23. júna 2020 14:28

Oligarchovia podľa Slovákov ovplyvňujú vládu aj média
Podľa Maďarska a Poľska zase, naopak, sú tamojšie médiá viac ovplyvňované vládami svojich krajín. V oboch prípadoch si to myslí viac než 60 percent opýtaných.

sk
3. apríla 2020 11:10

Ľudia odmietajúci očkovanie by sa proti koronavírusu nedali zaočkovať
Z prieskumov akadémie vyplýva, že vedecké myslenie ľudí chráni pred rôznymi nepodloženými presvedčeniami, ako sú konšpiračné teórie, pseudoveda či viera v paranormálne javy.

sk
3. apríla 2020 10:52

Britským médiám hrozia sankcie za šírenie nepodložených správ
Na vysielanie neoverených fám sa sťažovali niektorí poslucháči rozhlasovej stanice Uckfield FM, vysielajúcej v grófstve Sussex.

sk
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 13:00

Pri paľbe z vlastných radov zahynulo v Gaze 5 izraelských vojakov
Izraelská armáda vo vyhlásení spresnila, že v rámci 202. tankového práporu došlo ku krížovej paľbe, ktorá mala za následok smrť piatich vojakov a zranenia siedmich ďalších

sk
dnes 12:54

Rusko hlási päť striel ATACMS zneškodnených nad Krymom
Ruskom dosadený gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev uviedol, že pri útoku bolo poškodených niekoľko obytných budov a áut.

sk
dnes 12:41

Rakúsky minister vnútra: Opatrenia proti nelegálnym migrantom fungujú
Karner sa vyslovil za to, aby Afganci, ktorí sa dopustili trestných činov, boli podľa možnosti poslaní späť.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac