Magazín

Google chce vyvinúť prototyp auta bez volantu

TASR, 28. mája 2014 8:33

Sergey Brin, spoluzakladateľ technologického gigantu, na technologickej konferencii v južnej Kalifornii uviedol, že Google vyrobí 100 prototypov vozidla, ktoré sa dokáže riadiť samo.

Spoluzakladateľ Google Sergey Brinn. Foto: TASR/AP
Los Angeles 28. mája (TASR) - Spoločnosť Google v utorok oznámila, že vyvíja automobil bez volantu. Informovala o tom agentúra AP.

Sergey Brin, spoluzakladateľ technologického gigantu, na technologickej konferencii v južnej Kalifornii uviedol, že Google vyrobí 100 prototypov vozidla, ktoré sa dokáže riadiť samo. Preto nebude potrebovať volant, plynový ani brzdový pedál. Miesto nich bude mať len tlačidlá pre štart a zastavenie. O riadenie sa bude starať technológia kombinujúca senzory a výpočtovú kapacitu.

Spoločnosť Google už najazdila stovky tisíc kilometrov na verejných cestách s automobilmi Lexus SUV a Toyota Prius, ktoré boli vybavené špeciálnym zariadením.

Nový prototyp bude prvý, ktorý Google vyrobí samostatne. Nebude určený na predaj, spoločnosť sa nechce púšťať hlbšie do automobilového priemyslu. Na firemnom blogu Google zdôraznil spoluprácu s ďalšími spoločnosťami, píše AP.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 13:23

Lovestream festival predstavuje ďalších účinkujúcich
V týchto dňoch pribudli Austrálčan Cyril, anglická dvojica Chase & Status, talianska formácia The Kolors, americká kapela Welshly Arms, raperi Macklemore a 50 Cent či holandský dídžej Tiesto.

sk
dnes 6:43

Meno Jaroslav má slovanský pôvod a jeho význam je sláv silu
Jaroslavovia sú najmä pôžitkári.

sk
dnes 6:18

Pred 80 rokmi vzniklo Vojenské ústredie, ktoré pripravovalo SNP
Stretnutie sa uskutočnilo na Veliteľstve pozemného vojska v Banskej Bystrici, ktorého bol Golian náčelníkom.

sk

Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac