Zahraničie

Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších Androidoch

TASR, 25. januára 2015 12:30

Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších verziách svojho operačného systému pre mobilné telefóny Android. Informovala o tom agentúra DPA.

Na archívnej snímke z 5. septembra 2012 výkonný riaditeľ internetovej firmy Google Eric Schmidt Foto: TASR/AP
Mountain View 25. januára (TASR) - Google nezapláta bezpečnostnú dieru v starších verziách svojho operačného systému pre mobilné telefóny Android. Informovala o tom agentúra DPA.

Týka sa to verzií systému Android 4.3 a starších, a tým aj podľa odhadov okolo 60 % prístrojov s operačným systémom od Google, ktoré sa aktuálne používajú. Ich počet sa však znižuje "každým dňom, čím viac ľudí upgarduje svoj operačný systém alebo získajú nový prístroj," napísal vývojár Google Adrian Ludwig. Google počas víkendu potvrdil, že Ludwigovo vyhlásenie je oficiálnym postojom koncernu.

Problémom je chyba v technológii prehliadania webových stránok v operačných systémoch po Android 4.3. Chyba napríklad umožňuje útočníkom, aby sa dostali k dátam, ktoré si užívateľ uložil na iných webových stránkach. Užívatelia spoznajú starý prehliadač podľa modrého symbolu zemegule. Problémom je, že nestačí nahradiť chybný prehliadač za bezpečnejšie prehliadače, ako sú Firefox oder Chrome, keďže aj ostatné aplikácie využívajú komponenty technológie prehliadania stránok a zvyšujú riziko napadnutia. V Androide bol nebezpečný prehliadač nahradení od verzie 4.4, netýka sa to ani novej verzie 5.0.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:55

Ukrajinský rezort diplomacie predstavil hovorkyňu vytvorenú AI
Texty, ktoré bude Viktoria čítať, budú pripravovať ľudia - zamestnanci ministerstva.

sk
včera 21:45

Gustavo Petro avizuje prerušenie diplomatických vzťahov s Izraelom
Vlani v októbri, len niekoľko dní po začiatku vojny v Pásme Gazy, izraelská vláda oznámila, že "zastavuje vývoz bezpečnostných komponentov" do Kolumbie.

sk
včera 21:20

Izraelskí policajti zadržali osadníkov, ktorí bránili nelegálnu osadu
K zadržaniu aktivistov došlo po tom, ako kládli odpor pri evakuácii a niektorí dokonca napadli príslušníkov pohraničnej polície.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac