Ekonomika

Slovenské firmy investujú v Srbsku desiatky miliónov eur

TASR, 29. októbra 2021 14:49

Počas takmer dvojhodinovej debaty boli prediskutované podnikateľské príležitosti na srbskom trhu, ako aj konkrétne zámery slovenských firiem, uviedol predseda Rady slovenských exportérov L. Parízek.

Na archívnej snímke Lukáš Parízek. Foto: TASR
Bratislava 29. októbra (TASR) – Slovenské firmy investujú v Srbsku do vybudovania fabriky na výrobu hliníkových polotovarov a budú sa podieľať aj na výstavbe letiska v Kragujevaci. Investície rádovo v desiatkach miliónov eur oznámili počas biznis fóra organizovaného Radou slovenských exportérov v rámci oficiálnej návštevy ministra zahraničných vecí Srbskej republiky Nikolu Selakoviča na Slovensku. V piatok o tom informoval predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

„Počas takmer dvojhodinovej debaty boli prediskutované podnikateľské príležitosti na srbskom trhu, ako aj konkrétne zámery slovenských firiem,“ uviedol Parízek. Na fóre sa zúčastnilo takmer 20 podnikateľov z rôznych sektorov vrátane metalurgie, strojárstva, potravinárstva, automobilového a obranného priemyslu či služieb.









Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 17:15

USA zrušili povolenia na dodávky pre čínsku spoločnosť Huawei
Americké sankcie zavedené v roku 2019 čínskej firme obmedzili prístup k súčiastkam vyrobeným v USA, čo výrazne poškodilo jej podnikanie v oblasti výroby smartfónov.

sk
včera 16:40

Výrobca čipov Infineon zruší v Nemecku stovky pracovných miest
Spoločnosť zhoršila svoju prognózu na celý finančný rok 2023/2024 už vo februári po neuspokojivých výsledkoch v prvom finančnom štvrťroku.

sk
včera 16:10

Automobilka Toyota dosiahla v uplynulom finančnom roku rekordný zisk
Skupina plánuje v tomto roku celosvetovo predať 10,95 milióna vozidiel, čo predstavuje pokles o 1,3 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac