Ekonomika

Google bude spolupracovať s výrobcom okuliarov Ray-ban na Google Glass

TASR, 25. marca 2014 11:15

Google Glass je v podstate malá obrazovka vo veľkosti známky pripojená k rámu okuliarov.

Prezentácia okuliarov Google Glass Foto: TASR/AP
San Francisco 25. marca (TASR) - Americký internetový prehliadač Google sa dohodol s firmou Luxottica, talianskym výrobcom slnečných okuliarov značky Ray-Ban a Oakley, na spolupráci pri vývoji, výrobe a distribúcii okuliarov Google Glass, ktoré umožnia pripojenie na internet. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Google na svojom bloku uviedol, že Luxottica vie, ako vyrobiť, distribuovať a predávať špičkové produkty. Do spoločného projektu tak prinesie dizajn a skúsenosti a Google zase bude môcť klientom ponúknuť "štýl".

Okrem toho dohoda umožní Google využiť rozsiahlu sieť obchodov, ktorú vlastní talianska firma. To by mohlo podporiť odbyt nového produktu. Verejnosťou totiž v uplynulých rokoch otriasli škandály, že americká a britská tajná služba na internete hromadne zbierali údaje o svojich občanoch.

Americký technologický gigant momentálne predáva základnú verziu svojich okuliarov, a to len vybraným klientom, ktorí ju testujú. Google Glass je v podstate malá obrazovka vo veľkosti známky pripojená k rámu okuliarov. Môže nahrávať video, umožňuje otvoriť si email a surfovať na internete, na ktorý sa pripája cez mobilný telefón. Google chce v spolupráci s talianskou firmou zlepšiť dizajn okuliarov, aby boli atraktívnejšie. Mnohí experti predpovedajú, že internetové okuliare sa stanú ďalším hitom na trhu.

Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:56

Argentína nečakane zredukovala kľúčovú úrokovú sadzbu na 50 %
V medziročnom porovnaní sa však inflácia v marci opäť zrýchlila, pričom dosiahla 287,9 %. To je najvyššia medziročná inflácia od apríla 1991.

sk
dnes 19:08

Priemyselné objednávky v USA zrýchlili v marci tempo rastu
Rast zaznamenali aj dodávky priemyselných tovarov, opäť sa však ich rast prudko spomalil. Vo februári sa dodávky tovarov zvýšili o 1,4 %, v marci ich rast dosiahol iba 0,3 %.

sk
dnes 19:04

MFSR: Deficit rozpočtu v apríli vzrástol o miliardu na 3,2 mld. eur
Negatívny vývoj bol v rámci príjmov z rozpočtu EÚ, kde došlo k medziročnému poklesu o 443 miliónov eur.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac