Zahraničie

Majitelia nočného klubu v Bukurešti skončili po požiari vo väzbe

TASR, 3. novembra 2015 7:32

Požiar v klube Colectiv v Bukurešti vypukol v piatok počas pyrotechnickej šou, kde sa vtedy nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí. Zahynulo 31 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia.

Mladí ľudia odchádzajú z nočného klubu Colectiv v centre trojmiliónovej Bukurešti, v ktorom vypukol požiar v piatok večer 30. októbra 2015. Foto: TASR/AP
Bukurešť 3. novembra (TASR) - Rumunská polícia v pondelok neskoro večer vzala do väzby troch majiteľov nočného podniku, pri požiari ktorého v piatok zahynulo 31 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters.



Požiar vypukol v piatok približne o 22.00 h počas pyrotechnickej šou v klube Colectiv v Bukurešti, kde sa vtedy nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí.

Rumunská verejnosť podľa Reuters viní z tragédie miestne úrady, ktoré údajne vydávajú licencie na prevádzku nočných klubov bez toho, aby riadne preverili ich bezpečnostné opatrenia. Svoj hnev dávajú ľudia najavo na sociálnych sieťach pod heslom #CorruptionKills (Korupcia zabíja).

Po niekoľkohodinovom vypočúvaní prokuratúra oznámila, že vydala príkaz na umiestnenie troch majiteľov podniku Costina Mincua, Alina George Anastasescua a Paula Ganceu do väzby na najbližších 24 hodín. Stíhaní sú za zločin zabitia. Prokuratúra zároveň plánuje požiadať súd, aby väzbu predĺžil na 30 dní.

"Údaje a dôkazy svedčia o tom, že k požiaru došlo preto, lebo osoby spravujúce dané priestory povzbudzovali nadlimitné množstvo ľudí k vstupu do klubu, pričom jeho priestory neboli vybavené viacerými núdzovými východmi," píše sa v stanovisku prokuratúry. V podzemnom nočnom klube boli údajne iba jedny únikové dvere.

Majitelia podľa vyjadrenia prokuratúry dovolili, aby sa v interiéri konala pyrotechnická šou, pričom priestory klubu na to neboli uspôsobené. Nachádzali sa v ňom totiž horľavé izolačné materiály, ktoré majitelia použili pravdepodobne s cieľom znížiť náklady.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:57

Austin vyzýva štáty so systémami Patriot, aby ich poskytli Ukrajine
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ministrom obrany členských štátov NATO nedávno tlmočil potrebu svojej armády, ktorá trpí nedostatkom munície aj zbraní.

sk
včera 21:43

Ukrajina výrazne zvýšila rozpočet na nákup dronov
Ukrajina pod tlakom ruskej invázie v ostatnom čase výrazne rozšírila vývoj aj výrobu bezpilotných lietadiel rôznych typov.

sk
včera 21:14

Prechodnú vládnu radu na Haiti bude viesť expredseda Senátu
Leblanc Fils bude viesť deväťčlennú vládnu radu, ktorá má na Haiti obnoviť ústavné zriadenie, bezpečnosť a poriadok.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac