Ekonomika

Podnikatelia získajú nové možnosti financovania exportu

TASR, 26. októbra 2021 18:08

Pomôcť by im mohlo memorandum o spolupráci, ktoré podpísal s delegáciou Medzinárodnej banky pre hospodársku spoluprácu (IBEC) predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 26. októbra (TASR) – Slovenskí exportéri by mali mať väčšie možnosti financovania vývozu svojich výrobkov do zahraničia. Pomôcť by im mohlo memorandum o spolupráci, ktoré v utorok podpísal s delegáciou Medzinárodnej banky pre hospodársku spoluprácu (IBEC) predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Obe strany sa dohodli na vzájomnej podpore malých a stredných podnikov a uzatváraní dohôd so subjektmi členských štátov IBEC s cieľom nadväzovania strategických partnerstiev a rozvoja dlhodobej a efektívnej spolupráce v investičných aktivitách pre rozvoj obchodných a priemyselných vzťahov medzi členskými štátmi IBEC a Radou slovenských exportérov,“ uviedol Parízek.

IBEC podľa predsedu predstavenstva Denisa Ivanova disponuje širokou škálou bankových inštrumentov vrátane faktoringu a akreditívov. Parízek v tejto súvislosti považuje za mimoriadne dôležité, aby mali slovenské spoločnosti prístup k čo najširšej škále bankových produktov pri financovaní ich exportu.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 19:52

Porsche zaznamenalo výrazný pokles prevádzkového zisku v 1. štvrťroku
Okrem výdavkov na vývoj nových modelov Porsche výrazne investovalo do technológií v aute, uviedla spoločnosť.

sk
včera 19:25

Dimon dúfa v mäkké pristátie ekonomiky USA
Šéf JPMorgan však dúfa, že americká ekonomika zažije mäkké pristátie, kde sa jej rast spomalí, ale vyhne sa recesii, aj keď inflácia zostane trochu vysoká.

sk
včera 18:32

Ceny ropy mierne vzrástli
Izrael zintenzívnil letecké útoky na Rafah a štvrtkové (25. 4.) údaje z USA ukázali, že hospodársky rast sa v 1. štvrťroku spomalil a inflácia sa zrýchlila.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac