Ekonomika

Exportéri podpísali memorandum s ukrajinskou obchodnou komorou

TASR, 23. mája 2023 10:54

Ukrajinská obchodná a priemyselná komora je nezisková, podnikateľská organizácia, ktorá združuje právnické osoby na dobrovoľnom základe.

Na snímke predseda RSE Lukáš Parízek. Foto: TASR - Dušan Hein
Bratislava 23. mája (TASR) - Rada slovenských exportérov (RSE) podpísala memorandum o spolupráci Ukrajinskou obchodnou a priemyselnou komorou (UOPK). Partnerstvo má zlepšiť spoluprácu, informovanosť a vzťahy medzi obchodnými subjektmi z Ukrajiny a Slovenska, informoval v utorok predseda RSE Lukáš Parízek.

"Cieľom tejto spolupráce je posilniť obchodné kontakty medzi Slovenskom a Ukrajinou a podporiť najmä konkrétne možnosti pre obchodnú spoluprácu medzi obidvoma krajinami," uviedol Parízek. Partnerstvo podľa neho zahŕňa aj organizáciu obchodných návštev a stretnutí, s cieľom upevniť a zabezpečiť vzájomné obchodné kontakty a vytvoriť nové možnosti pre možné obchodné spolupráce.

"Úprimne vidím snahu slovenských aj ukrajinských podnikateľov o posilnenie obchodnej spolupráce v konkrétnych oblastiach, avšak potrebujú na to vytvoriť dostatočné podmienky a dostávať včasné a relevantné informácie. Z oficiálnych a verejných vyhlásení o podpore a obnove Ukrajiny v ekonomickej oblasti už rok počúvame ambiciózne vyhlásenia, avšak s nulovými výsledkami, preto verím, že táto prvá návšteva a partnerstvo na úrovni podnikateľských združení bude prinášať výsledky," uviedol Parízek.

Ukrajinská obchodná a priemyselná komora je nezisková, podnikateľská organizácia, ktorá združuje právnické osoby na dobrovoľnom základe. Ich cieľom je rozvoj konkurencieschopného ukrajinského podnikania na svetových trhoch. Rada slovenských exportérov je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať ich záujmy v celospoločenskej diskusii.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 16:14

Nemecká tajná služba varuje domáce firmy pred rizikami z Číny
Šéf ASW Günther Schotten varoval, že obchodní cestujúci by si mali uvedomovať, že dôverné dokumenty nemusia byť v Číne v hotelovom trezore v bezpečí.

sk
dnes 14:07

Dovoz avokáda do Nemecka sa za desať rokov zvýšil viac ako päťnásobne
hodnota dovozu avokáda vzrástla zo 68,3 milióna eur v roku 2013 na 484 miliónov eur v roku 2023, uviedol Destatis.

sk
dnes 13:42

Počet zrušených kontraktov na európskom trhu realít dosiahol maximum
Európsky sektor nehnuteľností zápasí s problémami už niekoľko rokov, pod čo sa podpísal prudký rast úrokových sadzieb.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac