Ekonomika

Exportéri rokovali s ministrom pre investície Saudskej Arábie

TASR, 11. marca 2023 17:23

Počas stretnutia firmy prezentovali projekty v oblasti digitalizácie letiskových dát, digitálneho učenia či inovatívne riešenia v oblasti biometrie a bezpečnosti.

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová
Bratislava 11. marca (TASR) - Slovenskí podnikatelia hľadajú cesty na spoluprácu so Saudskou Arábiou. Zástupcovia šiestich slovenských firiem pod hlavičkou Rady slovenských exportérov (RSE) sa vo Viedni stretli s delegáciou tohto kráľovstva, vedenou ministrom pre investície Khalidom Al-Falihom. Okrem iného predstavili technologické projekty, ktoré sú vhodné na implementáciu v rámci saudského konceptu Vision 2030. V sobotu o tom informoval predseda RSE Lukáš Parízek.

"Pre slovenských podnikateľov a špeciálne exportérov bol dnešok unikátnou príležitosťou, keďže sa Saudská Arábia otvára svetu a poskytuje obrovské podnikateľské príležitosti," uviedol Parízek. Rozvíjať kontakty by podľa Parízeka malo pomôcť zradenie slovenského zastupiteľstva v Rijáde. Novinkou je aj zjednodušený elektronický systém vydávania víz, ktorý uľahčuje cestovanie do tejto arabskej krajiny. Podnikatelia tiež rokovali o možnosti zriadenia priamej leteckej linky medzi mestom Džidda a Bratislavou.

Počas stretnutia firmy prezentovali projekty v oblasti digitalizácie letiskových dát, digitálneho učenia, inovatívne riešenia v oblasti biometrie a bezpečnosti, projekčnú stavebnú činnosť či ambiciózny koncept modernizácie výstaviska Incheba, ako aj možnosti spolupráce v rámci budúceho Expo 2030, o ktoré sa Saudská Arábia uchádza. Minister Al-Falih sa zaujímal o oblasť automobilového priemyslu a know-how slovenských spoločností v tejto oblasti. Partneri sa podľa Parízeka dotkli aj sektorov obranného priemyslu a poľnohospodárstva.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 16:14

Nemecká tajná služba varuje domáce firmy pred rizikami z Číny
Šéf ASW Günther Schotten varoval, že obchodní cestujúci by si mali uvedomovať, že dôverné dokumenty nemusia byť v Číne v hotelovom trezore v bezpečí.

sk
dnes 14:07

Dovoz avokáda do Nemecka sa za desať rokov zvýšil viac ako päťnásobne
hodnota dovozu avokáda vzrástla zo 68,3 milióna eur v roku 2013 na 484 miliónov eur v roku 2023, uviedol Destatis.

sk
dnes 13:42

Počet zrušených kontraktov na európskom trhu realít dosiahol maximum
Európsky sektor nehnuteľností zápasí s problémami už niekoľko rokov, pod čo sa podpísal prudký rast úrokových sadzieb.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac